Team L.O.P GRUPPEN

Vad är Team L.OP?

Projektet startade hösten 2018 och är en träningsgrupp för spelare som vill träna extra under vintersäsongen. Det är en del av utbildningsbolaget L.O.P Gruppen.


Varför startade vi?

Vi fokuserar på individuell utveckling och speluppfattning. Vi vill genom vår utbildning påverka Västmanlands fotbolls utveckling. Våra ledord är Viljan att utvecklas och viljan att förbättras.


Vi utgår från spelaren och dess styrkor. För oss handlar det alltid om spelaren och gruppen. Att ta rätt beslut i stressade situationer, den individuella bolltekniken och kroppskontroll. För att kunna bli en bra fotbollsspelare på högsta nivå krävs att du är skicklig med bollen, är spelsmart och uthållig. Därför kombinerar vi dessa delar under våra träningar. 


Vad är skillnaden mellan Team L.O.P och en lag i en förening?

Team L.O.P består av spelare från olika föreningar och dessa tränar en gång i veckan under vintersäsongen. Fokus på träningar är: teknikutbildning, speluppfattning och fys- och löpteknik i grupp. Team L.O.P är inte ett lag och kommer inte att spela seriematcher. Däremot kommer Team L.O.P att delta i cuper och inbjudningsmatcher. Detta för att ge spelarna en extra morot i sin träning och använda det vi tränat på.


Kan vem som helst komma?

Både ja och nej. Team L.O.P bygger på ett max antal spelare i varje grupp. P08 har max 14 spelare. Minst två föräldrar behövs för att stötta huvudinstruktören.


Vad kostar det?

Gruppen delar på planhyra, instruktör och kläder. Gruppen betalar själva för eventuella cuper som gruppen gemensamt beslutar att anmäla sig till.